發文作者:Wonderland Villas Focus Group | 八月 24, 2013

又係呢班人?

將於明日(2013-8-25)召開的WV特別業主大會, 以議決方式決定是否接受及選岀三名”業主代表”與消費者委員會(訴訟基金信託人) 簽署協議書一事, 由原訂的8月4日延後了三週.

業主大會雖然延期舉行, 然而WV村民似乎熱誠未減, 或可形容延後引來更多的注意. 近日, 除收到郵遞的一紙號外, 今早復接到讀者來鴻評價各候選人, 內容頗堪玩味, 現轉載如下, 博諸君一笑:

Quote

又係呢班人?

6號 謝黃XX

佢主編gor本[外牆大維修資料冊]WV大維修資料冊 6-2013, 幾乎全部野都誤導,真係要搵消委會睇下有冇觸犯到”商品條例” 先至得la! 未計佢舊年落力推gor個[興建第18-21座平台升降機], 作價係240萬, 今年5月突然變左398萬, 仲話可能要補地價添呀! 佢到底係咪故意壓低個造價來呃我地小業主尐票呢? 為乜要我地小業主無啦啦俾多成百幾萬呀!!
嘩!! 唔好去搶!!

2號 陸XX

早係1990年未得到全村小業主同意前, 佢贊成將小業主在公地分攤比率提高了3.9% (即係由83.5% 加至 87.4%), 同埋唔使大業主承擔會所的開支. 只見佢廿多年來只會配合康業加重小業主ge負擔, 依加突然話要代表你向HY去追討你過去多年來的損失!! 今時今日, 康業仲幫佢泒授權書入信箱拉票.
佢話佢中立喎!! 中立? 呃鬼食豆腐咩!!

1號 黃X儀

「自己有分析能力」「公平公正不偏幫任何一方」
呢個仲騎呢?! 究竟佢知唔知自己選乜! 份Job 係代表華景業主訴訟爭取權益,係有立場架!大姐呀! 而家唔係叫你去做法官或者陪審團,要公平公正去判案,唉!救命!!!

仲講自己有分析能力,唔係呱! 作為選民,見到咁真係超頭赤!!!
Unquote

(按: 筆者只為各候選人加上號碼, 方便讀者而矣. 內容保證原汁原味)

補充資料, 請看以下連結:

WV號外 8-20-2013

三名業主代表的候選人簡介V3

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

分類

%d 位部落客按了讚: